Personvernerklæring for grepgrenland.no

Denne personvernerklæringen for nettstedet www.grepgrenland.no er basert på personvernerklæringer hos datatilsynet.no og nav.no

Ansvarlig redaktør har det daglige ansvaret for GREPs nettbaserte behandling av personopplysninger på www.grepgrenland.no. Det er frivillig for besøkende til nettsiden å oppgi personopplysninger i forbindelse med eksempelvis mottak av nyhetsbrev og linker til sosiale medier. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Serit og Mediateam er GREPs databehandlere, og er leverandører av utviklings-, drifts- og vedlikeholdstjenester for nettstedet. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet lagres på egne servere som driftes av Serit. Det er kun GREP, Serit og Mediateam som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom GREP, Serit og Mediateam regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Webanalyse

GREP samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på grepgrenland.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som skal brukes for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Informasjonskapsler

Noen tjenester er avhengig av at det benyttes en nettleser som kan håndtere informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små filer som lagres på den besøkendes datamaskin, slik at tjenesten for brukertilpasning av nettsiden skal fungere. Dette medfører ingen sikkerhetsrisiko for brukerne av nettsiden, og gjør at GREP kan tilby en tjeneste som fungerer best mulig. Bruk av informasjonskapsler kan slås av og på i de fleste nettlesere via egne menyvalg.

Søk

GREP lagrer informasjon om hvilke søkeord de besøkende til nettsiden benytter. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og opplysningene blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeord som lagres og disse kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne av nettsiden.

Dele- og tipstjenesten

GREPs delingstjeneste kan brukes for å videresende tips eller dele artikler fra nettsiden. Opplysninger om deling, som for eksempel e-postadresse, logges ikke. Hvordan nettsamfunnet det deles til håndterer dataene videre reguleres av avtalen mellom brukeren og nettsamfunnet.

Personvernombud

GREP har eget personvernombud. Personvernombudet i GREP kjenner virksomheten, hvilke formål som ligger til grunn for behandlingen av personopplysninger, hvilke fremgangsmetoder som benyttes og hvilke behandlingssystemer som er innført. Personvernombudet i GREP skal raskt og presist håndtere spørsmål og problemstillinger som oppstår.